ELİNDEKİ TEK VARLIĞI İNANCI








TÜRKİYE SESİMİZE SES VER



HERKES SAĞLAM KİŞİ BİR ÖZÜRLÜ ADAYIDIR



WWW.BLOGMAME.COM



29 Haziran 2011 Çarşamba

ŞEYH KASIMIN HAYATI

Büyük Şeyh Abdulkadir Hazretlerini Soyundan Olan Şeyh Kasım  1702 Yılında  Irakın Bağdat Şehrinde Dünyaya Geldi Anne Ve Babasını Çok Küçük Yaşta Kaybetmiştir Kendisi Gibi Yetim Kalan  2  Erkek Kardeşi İle  Dönemim Büyük Zatlarından Veliyullah Seyyid Hüseyin Mübarek Rebi’nin Himayesi Altında Medrese Eğitimi Almışlardır. Daha Sonra Şeyh Hüseyin Bağdadi Ve Şeyh Abdülmün’im Bağdadi’nin Sohpetlerine Devam Etti  Şeyh Kasımın Medrese Arkadaşlarından Ola Seyyid Hüseyin Burhaneddin Efendinin Uzun Süre Hizmetinde Bulunmuş Hocasının  Tasviyesi Üzerine Anadoluya Gelip Diyarbekire Şehrinde  İrşat Görevini Üstlenmiştir Dönemim Molla Ve Büyükleri Arasında Yerini Almıştır Diyarbekirde Şuanki Lice  Yolu Üzerindeki Bütün  Köyleri Karış Karış Gezip Ögrenci Yetiştirmiştir  Molla Hüsrevin  Kızıyla  Evlenmiştir Bu Evlilikten 5 Kız 3 Erkek Olmak Üzere  Toplam 8 Çocugu Olmuştur  Alibardak Köyüne Yerleşmiştir Kendini Hep İlimle Ve Ögrencilerine Adamıştır. Çok Mütavazi Bir Hayatı Olmuştur Lüksten Zenginlikten Hep Uzak Durmuştur.  1792 Yılında Vefat Etmiştir. Birçok Keramet Göstermişti Bu Kerametleri Vefatından Bugünümüze Kadar Gelmektedir Her Kim Saf Kalple Ne Niyetle Giderse Gitsin Muhakkak Kabrinde Ona Allah Tarafından Bir Meyve Gönderilir Mezarının Hemen Yan Tarafında Küçük Bir Kaya Parçası Bulunmaktadır Kayanın Altına Elin Yarım Metre İçeri Dogru Boşluk Bulunmaktadır Allahın Hikmeti Hep O Kayanın Veya Taşın Altında Gelen Kişiye Niyetine Göre Bir Meyve Çıkmıştır Bütün Köy Ve D.Bakır Halkından Bu Keramete Şahit Olan Yüzlerce İnsan Bulunmaktadır. Kabri Köyün Dışında Olduğundan Bu Döneme Kadar Kabrinin Yanınadaki Ağaçta Her Gece Kandil Yanar Köylülerin Bir Gecede Onlarca Defa Gidip Kandili Almalarına Rağmen Daha Evlerine Varmadan Aynı Ağaçta Yeni Bir Kandilin Yandığına Şahitlik Etmişlerdir. Kabrini Bile Türbe Yapmamaları İçin Çocuklarına Vasiyette Bulunmuştur .


Irak'ta Yetişen Büyük Velîlerden. Künyesi Ebû Kasımdır. Bağdat’da Doğdu Uzun Süre Bu Şehirde  Yaşadı. Doğum Târihi Net Bilinmemektedir ( 1702 ) Olarak Rivayet Edilir. Ebû Kasım , Bağdatta Medrese Eğtimi Alarak Uzun Süre  İlim Ve İbâdetle Meşgûl Oldu. 1792  Senesi Alibardak Köyünde Vefât Etmiştir (Rivayetlere Göre). Kabri Bilinmekte Ve Ziyâret Edilmektedir.

Oğlu Abdullah  Şöyle Anlatır: "Bir Ara Babamın Köydeki  Evimizde Husûsî Odasında, Yanında Bulunuyordum. Orada Yiyecek Ve İçecek Aslâ Birşey Bulunmazdı. Bir Gün Kendisine On Fakir Geldi. Babam Bana; "Şu Odaya Gir, Bize Yemek Getir." Dedi. Ben, İçeride Yiyecek Ve İçecek Hiçbir Şey Bulunmadığını Bildiğim Hâlde Îtirâz Edemedim. İki Medrese Öğrencisiyle İle Beraber Odaya Girdik. Girince Odanın Çeşit Çeşit Lezzetli Yemeklerle Dolu Olduğunu Gördük. O Yemekleri Çıkardık. Gelenler Yiyip, Doydular. Yemekler De Tamâmen Bitti. Biraz Sonra Yirmi Fakir Daha Geldi. Babam,Yine Önceki Gibi Emredip İçeriden Yemek Getirmemizi İstedi. Peki Deyip İçeri Girdiğimizde, Öncekilerden Daha Değişik Ve Daha Çok Yemekler Vardı. Onları Da İkrâm Ettik. Sonra Babam, Bu İki Talebeye Birden Nazar Etti. İkisi De Bayılıp Oraya Düştüler. Evlerine Kaldırıldılar Ve Her İkisi De Uzun Müddet Baygın Hâlde Kaldı. Nihâyet Ayılıp İstigfâr Ederek Ve Ağlıyarak, Babamın Yanına Geldiler. Çok Özür Dileyip, Affedilmelerini İstediler. Babam Da, Özürlerini Kabûl Edip Onları Affetti. O İki Talebe Bu Hâle Düşmelerine Sebep Olan Hatâlarını İzâh Edip; "İçeride Hiç Yemek Bulunmadığını Bildiğimiz Bir Odada, İki Defâda Da, Çeşit Çeşit Ve Bol Yiyecekleri Görünce; "Bu Sihirdir." Düşüncesi Aklımıza Geldi. Bu Yanlış Düşüncemiz Sebebiyle Bu Duruma Düştük." Dediler."

Allahü Teâlâya Âşık Olanlar Hakkında;

"Allahü Teâlâya Âşık Olanların Kalpleri, Azîz Ve Celîl Olan Allahü Teâlânın Nûru İle Nûrlanmış, Aydınlanmıştır. O Kalbde İstek, Arzu Hâli Hareket Edince, Onun Nûru Yer İle Gök Arasını Aydınlatır. Allahü Teâlâ, Meleklere Onları Över Ve; "Şâhid Olunuz Ki, Ben Onlara Daha Müştâkım." Der.

"Şevk, Allahü Teâlâya Âşık Olanların Kalplerinde Yanan Bir Ateştir. O Ateşi Ancak, Allahü Teâlâya Kavuşmak Ve O'nun Cemâline Nazar Etmek (Bakmak) Teskîn Eder, Dindirir." Buyurdu.

Kendisine Yapılacak Ve Sakınılacak Şeylerden Soruldukta; "Kişiye, İlim Olarak Allahü Teâlâdan Korkması Yetişir. Kişiye, Cehâlet Olarak Da Kendi Nefsini Beğenmesi, Ucb Sâhibi Olması Kâfidir. Ucb Artınca, Ahmaklık Hâlini Alır. Kişinin Kendi Ayıplarını Görmesine Mâni Olur."

Az Konuşmanın Fazîletini Anlatırken De; "Susmak, Yorulmadan, Güçlük Çekmeden Yapılan Bir İbâdettir. Zâhirî Bir Süs İle Süslenmeden Kazanılan Bir Zînettir. İnsanı Özür Dilemek Zilletine Düşmekten Koruyan Bir Zenginliktir. Kirâmen Kâtibîn Meleklerine Rahatlıktır." Buyurdu.

Abdülkadir Geylani ( Kadiri Tarikatı ) Silsilesi:
Hayy C.C.
Azraıl A.S. Israfıl A.S. Mıkaıl A.S. Cebraıl A.S
Hz. Ahmed Mahmud Muhammed Mustafa S.A.V.
Hz. Ebubekır R.A.
Hz. Omer R.A.
Hz. Osman R.A.
Hz. Alı K.V.
Hz. Hasan R.A.
Hz. Huseyın R.A.
Hz. Veysel Karanı R.A.
Hz. Hasan-I Basrı R.A.
Hz. Habıb-I Acemı K.S.
Hz. Davud-I Taı K.S.
Hz. Maruf-I Kerhı K.S.
Hz. Sırr-I Sekatı K.S.
Hz. Cuneyd-I Bagdadı K.S.
Hz. Seyh Sıblı K.S.
Hz. Abdulvahıd Bın Abdulazız K.S.
Hz. Seyh Eb-Ul Hasan K.S.
Hz. Alıyul Mahrusı K.S.
Hz. Abdulkadır Geylanı K.S.
Hz. Arabı Muhıddını K.S.
Hz. Seyyıd-I Semseddın-I Muhammed K.S.
Hz. Seyh Husameddın Ks.
Hz. Seyh Sehabeddın K.S.
Hz. Seyh Huseyın Hamavıf K.S.
Hz. Hacı Bayramı Velı K.S.
Hz. Seyh Esrefoglu Rumı K.S.
Hz. Seyh Hacı Kazan Kaya Baba K.S.
Hz. Seyh Baba Kurdıstanı K.S.
Hz . Seyh Kasım 
Hz. Seyyıt Muhammed K.S.
Hz. Seyh Seyyıt-I Halıl K.S.
Hz. Hacı Hasan Baba K.S.
Hz. Saban Baba K.S.
Hz. Rıcalı Dursun Baba K.S.
Hz. Ilhamı Hacı Hasan Baba K.S.
Hz. Seyh Huseyın Hamavıf K.S.
Hz. Hacı Bayramı Velı K.S.
Hz. Seyh Esrefoglu Rumı K.S.
Hz. Seyh Hacı Kazan Kaya Baba K.S.
Hz. Seyh Baba Kurdıstanı K.S.
Hz. Seyyıt Muhammed K.S.
Hz. Seyh Seyyıt-I Halıl K.S.

Şeyh Ebu Kasım İslam Dinine Hizmet Eden Aile Silsilesi
Hacı Hamit – Kamile
Kasım – Azize
Mele Nurani
Mele Kamil
Mele Bari
Mete Nazani Hezan Şeyhleriden
Şeyh Mahşuk Hezan Şeyhleriden
Şeyh Selim    Hezan Şeyhleriden
Şeyh Celal (Şuanki Şeyh) Hezan Şeyhleriden
Molla Muhammed
Mele Meleme
Mele Hamit
Mele Abdulvahap
Mele Ali
Mele Takkeddin




0 yorum:

Yorum Gönder